Biografie Jentsje Fekkes

 
 
 
  
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 Biografie
 
 
Geboren en getogen in de Zuidwesthoek van Friesland is deze streek vaak ook een inspiratie voor mij als schilder. Naast het schilderen van dit landschap met zijn vaak indrukwekkende luchten , leg ik mij ook toe op het schilderen van het kleine in de natuur. Al op de lagere school was tekenen mijn "hoofdvak” en was ik vaak bezig met het minutieus in beeld brengen van datgene wat mij boeide. Na de lagere school een opleiding tot huisschilder en 4 jaar dit vak beoefend. 

Rond mijn twintigste een geheel andere richting ingeslagen als verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis.  Daarna middels een opleiding maatschappelijk werk in de zorgverlening blijven werken en het schilderen raakte daardoor wat op de achtergrond. In de jaren tachtig de draad weer opgepakt en gedurende 5 jaar lessen gevolgd in het schilderen met olieverf bij kunstschilder Koosje van Keulen uit Workum. De techniek van aquarel zelf geleerd middels boeken en kijken en doen.

In die zin ben ik dus een autodidact te noemen. In de loop der tijd in de regio exposities gehad zoals; Stadhuis Workum, Sleeswijckhuis Workum, Bistro de Waegh Workum, Kerk Lutkewierum , Bibliotheek Koudum, Claere Kunst Koudum, Gemeenschapscentrum de Klink Koudum , Galerie "de Staverse Jol” in Stavoren. Sinds juli 2007 vaste exposant geweest in eigen galerie/atelier Singel 19 te Koudum waar ik ook lessen verzorgde in het schilderen met olieverf. In 2015 vanwege omstandigheden hiermee gestopt en de galerie omgebouwd tot woning. Vanaf 2017 het schilderen weer met veel plezier ter hand genomen.  

Jentsje Fekkes (geb. 24-07-1950)

Verlengde Hoofdstraat 19
8723 AS Koudum tel. 0514 - 521222 of 06-27266225      K.v.K. nr. 68389353