Nieuw werk


  

 

Afbeelding invoegen  
Het landschap is nog steeds een inspiratiebron voor mij. Het zit ook in mij. Geboren in het "lân fan wyn en wetter" : it Heidenskip. Lange tijd heb ik een realistische benadering hiervan gehad. De laatste tijd vroeg ik mij af of ik de ziel van dit landschap ook beter kan weergeven en meer uitdiepen. Dat is nog niet zo eenvoudig maar de zoektocht is voorlopig op een bepaald punt gekomen waarin mijn persoon zich het beste laat vermengen in de nu ontstane uitbeelding.  
 
Ik werk het liefst met enigszins een structuur in de ondergrond. Deze breng ik aan met gesso.  Globaal heb ik dan al een opzet in gedachten maar soms ook niet. Ik werk verder in lagen met olieverf omdat ik deze ook weer kan verwijderen door te schuren of te wrijven zodat ook de ondergrond weer zichtbaar wordt. Hier is paneel heel geschikt voor. Hierdoor ontstaan soms verrassende effecten. Ook heb ik gemerkt dat een lijn kracht uitstraalt. Verder probeer ik de uitbeelding sober te houden. 
 
Bovenstaande werkwijze heeft tot nu toe de uitdrukking van mijn beleving van het landschap versterkt. Een beleving in de zin van soberheid, kracht, contrasten maar ook soms mystiek. 

 


Afbeelding invoegen
 
 
 
 Oerpolder 1 
 
  
Swalkjend troch it wiete lân
 
it giele reit
 
bûgt foar stielbau
 
 
olieverf op paneel   30 x 60 cm

 

 

 


 

 

 

Afbeelding invoegen
 
 
 
Oerpolder 2
 
 
olieverf op paneel    30 x 60 cm

 

 

 

 

 Afbeelding invoegen
 

 
 
Ursula poel  (it Heidenskip)     
 
olieverf op canvas   20 x 50 cm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
Afbeelding invoegen                                   

 
 
 
 
 
 
 
 
Heit , Soan en Geast. 
 
olieverf op paneel    30  x  80  cm

 
 
 
 
 
 
 

 Afbeelding invoegen  
 
 
 
 
 
olieverf op 100 jaar oud grenen paneel.